Hoe installeer ik een pelletkachel?

De aansluiting van een pelletkachel is eenvoudig. Het is aan te raden om een de kachel aan te sluiten op een nieuw of een bestaand kanaal. Pelletkachels moeten worden aangesloten met een afvoerbuis van 80 mm. Doordat pelletkachels beschikken over een rookgasventilator branden de toestellen ook met minder trek.

Daarnaast hebben pelletkachels stroom nodig om te kunnen functioneren. Er moet dus altijd rekening worden gehouden met een stopcontact in de buurt van het toestel. Zonder stroom werkt de pelletkachel niet. Een standaard stopcontact is voldoende, maar deze moet natuurlijk wel goed aangesloten zijn en voorzien zijn van een aarding.