Wat is ontspiegeld glas?

Eigenlijk kent iedereen ontspiegeld glas, want het zit in fotolijstjes en brillen. Veel gashaarden zijn ook beschikbaar met ontspiegeld glas en dit zorgt voor een realistischer beeld.

Waarom zou ik ontspiegeld glas nemen?

Ontspiegeld glas zorgt er allereerst voor dat het lijkt alsof de haard geen ruit heeft. Hierdoor lijkt de gashaard, vooral bij een fronthaard, op een echte houthaard. Daarnaast kan er spiegeling ontstaan in de ruit door veel lichtval. Je kan dan bijvoorbeeld je stoelen of lamellen terugzien in het glas.

Hebben alle haarden de optie voor ontspiegeld glas?

Ontspiegeld glas wordt niet door alle fabrikanten aangeboden. Soms wordt het alleen aangeboden bij een specifieke serie of lijn. Daarnaast kan het gewone glas van de haarden niet altijd vervangen worden door ontspiegeld glas.


Foto: Home Haarden

Wat zijn de nadelen van ontspiegeld glas?

Hoewel de haarden met ontspiegeld glas als voordeel hebben dat ze er realistischer uitzien, hebben deze haarden ook nadelen. Zo moet het glas vaker schoongemaakt worden. Je ziet het vuil hier namelijk eerder op dan op spiegelende ruiten. Bovendien zijn de snijranden van het glas bij een driezijdige haard goed te zien en dat zorgt ervoor dat het effect iets minder zal zijn.

Wil je meer weten over ontspiegeld glas? Neem dan gerust een kijkje bij één van de Premium Partners bij jou in de buurt!

  • Vond je dit artikel nuttig?
  • Ja   Nee

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op!

Wat vind jij van Kachels.nl? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!