Is het kopen van een elektrische haard een goede keuze voor mij?

Er is tegenwoordig meer en meer vraag naar elektrische sfeerverwarming. In dit artikel leggen we graag aan jou uit of een elektrische haard passend is voor jouw situatie.

Is een elektrische haard passend voor mijn situatie?

Is een gasaansluiting niet meer mogelijk, is het slepen van hout niets voor jou, is elke keer het vuur aan steken en het onderhouden van de haard te veel werk of is het niet mogelijk om een rookkanaal te plaatsen? Het kan dan lijken alsof het niet meer mogelijk is om een kachel of haard in jouw woning te plaatsen. Dat is gelukkig niet waar! In dat geval is een elektrische haard dé oplossing! Zo kan je zorgeloos genieten van de warmte en gezelligheid van een haard. Je hoeft slechts een stekker in het stopcontact te doen of in andere gevallen af en toe het waterreservoir bij te vullen om van deze sfeerhaard te genieten.

Is een elektrische haard veel minder echt?

Veel mensen geven aan dat ze een elektrische haard erg nep vinden, omdat het niet op een echt haardvuur lijkt. Het tegendeel kan tegenwoordig bewezen worden. De elektrische haarden krijgen een steeds meer realistisch vuur en worden een steeds populairder, duurzamer en betaalbaarder product. Ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van hout- of gaskachels.


Foto: Sfeerverwarming Tromp en Van Eck b.v.

Ruim aanbod

Net zoals bij hout- en gaskachels is er bij elektrische haarden een ruim aanbod in soorten. Zo zijn er hangende haarden, inbouwhaarden en vrijstaande kachels die je in een bestaande haard of zelfs in een tafel kunt plaatsen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Kom dan gerust een keer langs bij één van de Premium Partners bij jou in de buurt!

  • Vond je dit artikel nuttig?
  • Ja   Nee

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op!

Wat vind jij van Kachels.nl? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!